KMOP-5.1.1/A-09-2f-2011-0001 projekt

A kőbányai „Kis-Pongrác” lakótelep szociális célú városrehabilitációja

VILLÁMCSŐDÜLET KŐBÁNYÁN!

Mozgásban a Liget!

Mozgásra bírTuk a kőbányai Liget tér járókelőit. Több mint száz kőbányai fiatal fogalmazott meg egy fontos üzenetet, egy flash mob segítségével, 2012. október 19-én, pénteken 14.00-tól, a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor sétányon.

Mozogjunk Kőbánya környezetéért közösen! Teret a fiataloknak!

Az üzenetek megfogalmazásához a gyerekek a közösségi mozgás egyik leglátványosabb formájával készültek.  A Kőbányai Villámcsődület célja, hogy szokatlan módon hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra, a mozgásra. A megmozdulás játékos módon fogalmazott meg komoly mondanivalót: diákok adnak át fontos üzenetet úgy, hogy spontánnak tűnő, de előre koreografált mozgással és viselkedéssel Kőbánya legismertebb, forgalmas központjában (a Liget tér környéke, Kőrösi Csoma Sándor sétány) néhány perc erejéig elfoglalták a teret és valami furcsát, a hétköznapok szürkeségét megtörő dolgot alkotnak. A környezetünk védelme közös ügy, a helyi lakosságot felelős gondolkodásra szeretnénk ösztönözni.

A rendezvényen részt vett Kovács Róbert polgármester, Deák Bill Gyula blues-énekes, Póka Egon zeneszerző. A mozgó önkéntesek pedig a „Kis-Pongrác” lakótelepen és környékén elhelyezkedő intézmények tanulóiból jöttek össze.

A program a Kőbányai Önkormányzat és a GYEP Alapítvány együttműködésében valósult meg.

„Kis-Pongrác” és egész Kőbánya megmutatja, hogy milyen összefogásra képes egy jó cél és a közösség érdekében.

Budapest, 2012. október 18.

További információ: GYEP Alapítvány, 06-20-219-0539