DEMO

Dizájn és egészség modell

A mai dizájnprogramok többnyire a dizájn népszerűsítését és a fiatal pályakezdők támogatását vállalják fel. Az általános iskolákra azonban egyelőre nem fókuszálnak. A többéves táboroztatási tapasztalattal rendelkező GYEP Alapítvány a MOME hallgatóival együttműködve létrehozta a dizájn és egészség prevenció új modelljét a 9-14 éves gyerekek számára.

A DEMO szimbolikus értelemmel bír. Közhasználatban a "DEMO" egy bevezető, azaz kedvcsináló a programokhoz, filmekhez. A DEMO egyhetes táborok és évközi programok alkalmával szeretné elérni, hogy a gyerekek érzékennyé váljanak a dizájn értékeire, miközben egy egészséges szemléletet sajátítanak el.

Az egyhetes program fejlett eszközparkot és kommunikációs technológiát vesz igénybe. A játékokhoz és kerettörténethez a kreatív hátteret a MOME öt szakáról verbuválódott, káros szenvedélyektől mentes hallgatói biztosítják. A táborainkba meghívjuk a dizájnvilág egy-egy jeles képviselőjét, aki egyes workshopok, játékok alkalmával épül be a programba.

A DEMO kreatív játékokon keresztül, közvetett módon fektet hangsúlyt a környezettudatos életre. A száraz előadások és unalmas kézműves foglalkozások helyett a táborozókat izgalmas csapatversenyek, kreatív feladatok, meghökkentő technika, sok mosoly és mozgás várja. A program jellemet erősít, új közösséget teremt, tehetséget gondoz és környezettudatos egészséges életmódra nevel.

A tábor folyamatos programot biztosít, közben megadja a lehetőséget a délutáni szabadidőre, ilyenkor workshopok közül választhatnak a gyerekek az érdeklődési körüknek megfelelően, de nem kötelező jelleggel. A workshopok eredménye lehet a tábor végére egy, a helyszínére tervezett dizájnbútor létrehozása vagy akár egy látványos divatbemutató.

A DEMO csapat fontosnak tartja, hogy a táborok folyamán hatékonyan tudjon foglalkozni a gyerekekkel, ezért a táborok létszámát 40 főre maximalizáltuk, így megmaradhat a családias, személyes jellege. Szeretnénk elérni, hogy a program minél szélesebb körben terjedjen el a 9-14 éves gyerekek körében, ezért a nyári időszakra több turnusban tervezzük a táborok megszervezését.

Látogasd meg a DEMO weboldalát!