GYEP Klub

A GYEP-klubban a „kiöregedett" táborozók számára lehetőséget nyújtunk a szabadidő hasznos eltöltésére, együtt készülünk a nyári táborokra. Így a táborozókkal 14 éves koruk után is tartjuk a kapcsolatot, belőlük kerülnek majd ki a leendő táboroztatók, akik kortárs segítőként könnyebben adják át ismereteiket a felnövekvő nemzedéknek.

Nagyon szeretnénk folyamatossá tenni a klubéletet, egy olyan közösségi színteret biztosítani a fiataloknak, ahol fontosnak érzik magukat, feladatot, elismerést kapnak. Együtt készülni velük a táborokra és közben bővíteni tudásukat, nem elveszíteni a kapcsolatot a „kiöregedett” táborozókkal. A valahová tartozás érzése már bennük van, de a visszajelzések alapján igénylik a rendszeresebb találkozót, a közös programokat és hozzák magukkal a barátaikat is. Sokszor tanácsot kérnek, hogy mit tegyenek a barátjukkal, aki 15 éves és szerintük rossz társaságba került, marihuánás cigarettát szív, a szülők pedig nem akarnak tudomást venni a dologról. Szükségük van arra, hogy megosszák velünk ezeket az információkat, hiszen legtöbbször a szüleiknek nem mondják el, tudják, hogy velünk megbeszélhetik. Ezért is célunk, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk arra, hogy az iskolán kívűl legyen olyan biztos helye ezeknek a fiataloknak, ahova eljöhetnek, bármit megbeszélhetnek és közben tájékozottabbak lesznek szinte észrevétlenül. Így több alternatíva közül választhatnak, amelyből az egyik a pozitív életszemlélet bemutatása a káros szenvedélyek nélküli élet lehetőségeivel, amely a programunk alapvető célja is egyben.